Hoe kunnen we ervoor zorgen dat gymzalen volgeboekt worden?

De Nieuwe Gymzaal innovatief totaalconcept

We sporten in Nederland nauwelijks meer in gymzalen. De bezettingsgraad is laag. In Utrecht wordt bijvoorbeeld gemiddeld slechts 56% van de beschikbare capaciteit verhuurd[1]. En dat is vooral in de ochtenden, als het onderwijs er gebruik van maakt. In de avonden (van 19-22u) wordt maar 42 tot 68% procent van de capaciteit gebruikt, en na 22:00u is het helemaal klaar. En dan valt het in Utrecht nog mee, in vergelijking tot Helmond bijvoorbeeld[2].

Zonde van al die potentiële beweegruimte, toch? De ruimte is er, maar nu staan veel gymzalen een groot deel van de tijd leeg.

Tegelijkertijd sporten we wél in openbare parken, in commerciële fitnesscentra, in speciaal ontworpen crossfit-loodsen, bij de eigen sportclub of in de yogaschool.

Hoe komt dat? Waarom worden de beweegruimtes die er in bijna iedere wijk in heel Nederland al staan, en die (in de meeste gevallen) worden betaald en verhuurd door gemeentes, niet voldoende gebruikt? Kun je niet crossfitten, fitnessen, bootcampen, judo’en of yoga’en in een gymzaal?

Volgens ons wel. Maar de huidige gymzalen worden vaak gebouwd en ingericht volgens een ouderwetse standaard die slechts bedoeld is voor lichamelijke opvoeding. Ze zijn daarom overal hetzelfde en niet voldoende gericht op verhuur aan derden.

De oplossing is simpel: ga niet uit van een standaardinrichting, maar richt iedere gymzaal voor specifieke gebruikers in. In de ene gymzaal staan fitnessapparaten, in de andere ligt een dojovloer om op te judo’en en in een derde hangen boksballen aan de wanden.

InFit Beweegconcepten heeft een totaalconcept voor de bouw en inrichting van een gymzaal bedacht: De Nieuwe Gymzaal. De Nieuwe Gymzaal kent geen standaarden, maar is modulair, altijd geschikt voor bewegingsonderwijs én altijd ingericht voor de specifieke gebruiker. Daarnaast bevat hij veel meer beweegruimte op praktisch dezelfde footprint en wordt hij duurzaam en circulair gebouwd.

Benieuwd?

Bel ons op 06 41 28 62 43 of mail naar info@infitbv.nl.


Bronnen
[1] Bezettingscijfers Utrecht 
[2] Bezettingscijfers Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *